Skip to main content

බෝල්ලෝ කරවල ගොරකා හින්දුම....




අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය
  • හොදින් සුද්දකර තරමක කැබලි වලට කපාගත් බෝල්ලෝ කරවල 200g - කරවල ටික කපාගෙන පස්සේ දෙහි බෑයක් යුෂ, කහ තේ හැදි බාගයක් දමා අතගාලා තියන්න. පැය බාගයකට පස්සේ ආයෙත් සෝදලා ගන්න.
  • සිහින්ව ලියාගත් රතුලූනු කෝප්ප බාගයක් 
  • දෙකට පලාගත් අමුමිරිස් කරල් 3ක් 
  • දෙකට පලාගත් සුදුලූණු බික් 4ක්
  • කරපිංචා ඉති 2ක්
  • රම්පා කැබැල්ලක් 
  • පොඩි කුරුදු පොතු කැබැල්ලක් 
  • උළුහාල් තේ හැදි කාලක් 
  • එකට දමා අඹරාගත් සූදුරු තේ හැදි බාගයක් සහ අබ තේ හැදි තුන්කාලක්
  • මිරිස් කුඩු තේ හැදි 3ක්
  • කහ කුඩු තේ හැදි බාගයක් 
  • ගොරක කැබලි 3ක් - උණු දියේ විනාඩි පහක් දමා තබාගන්න. පසුව ඒ වතුරත් සමගම කරියට දමන්න.
  • දෙහි ගෙඩියක යුෂ
  • පොල් කිරි කෝප්ප 2ක්
  • රස අනුව ලුණු 
  • තවත් අලුත් කරපිංචා ඉත්තක් අවසානයට කරියට දාන්න.
  • පොල් තෙල් මේස හැදි 1 ක් 
සාදාගන්නා ආකාරය 
  • මැටි ඇතිලියක් ගන්න. ඒක ඕනිමයි. දැන් ඒකට පොල්කිරි, දෙහි සහ පොල්තෙල් ඇරෙන්න අනිත් සියළුම දේ දාන්න.
  • දෙහි ටික හොදින් මිරිකන්න. එහෙම කරලා හොදින් අතගාන්න. 
  • අවසානය පොල්තෙල් මේස හැන්ද උඩින් දමා යලිත් අතගාන්න. 
  • දැන් මෙසේ ඒදාගත්ත බෝල්ලෝ ටික හරියටම පැය බාගයක් ලුණු ඇඹුල් අල්ලන්න තියන්න. 
  • පැය බාගයකට පසු ලිපේ තියන්න. මද ගින්නේ. විනාඩි පහකට පමණ පසු පොල්කිරි ටික දමන්න. 
  • පොල්කිරි ටික දමා හොද්ද උතුරුවාගන්න. හොදින් හොද්ද උතුරුවාගත්තාට පසුව ලුණු බලන්න. පසුව ලිපේ ගින්දර අඩුම කර පියන වසා තබන්න.
  • පැය කාලකට පසු ලිප වහලා දාන්න. උඩින් අලුත් කරපිංචා ඉත්තක් දමන්න. යළිත් පියන වසන්න. එහෙමම වහල පැය කාලක් තියන්න. 
චෙෆ් ගයන්ත මද්දුමගේ ඉදිරිපත් කරන රහස් වට්ටෝරුවක් හදල රස බලන්න....

Comments

Popular posts from this blog

රසම රස බත් වර්ග 8 ක්

1.කබ්සා රයිස් අවශ්‍ය දේවල් බාස්මති 2 කප් (ඔයාලාට කැමති ප්‍රමාණයක් හාල් අරගෙන මේ දමා තියෙන එවා වැඩි කර ගන්න ) ඔලිව් ඔයිල් 2 tbs බටර් 1 tbs කරාබු නැටි 3-4 බේලිප් 3-4 කුරුදුපොතු කැලි 2-3 කරදමුංගු ටිකක් පොඩියට කපා ගත් ලුනු කප් 1 පොඩියටම කපා ගත් සුදුලුනු බික් 4-5 ටොමැටෝ පේස්ට් 2tbs පොඩියට කපා ගත් කැරට් ගෙඩි 1 කොත්තමල්ලි කුඩු 2tbs සුදුරු 1/2tsp රස අනුව ලුණු චිකන් ස්ටොක් අවශ්‍ය පමණ (නැතිනම් නෝර් සුප් කියුබ් 3-4 වතුර සමග දිය කර ගන්න ) ප්ලම්ස් හා කජු ටිකක් ගම්මිරිස් කුඩු ටිකක් සමාන්‍ය කැලි කපා ගත් චිකන් අවශ්‍ය පමණ. 500g සාදාගන්නා ආකාරය මුලින් භාජනයක් ලිප තියා එකට බටර් හා ඔලිව් ඔයිල් දමා රත් වෙන්න තියන්න. පසු එකට කුරුදුපොතු/කරදමුංගු/කරාබු නැටි ටික දමා සුලු වේලාවක් බැදෙන්නට තියන්න.පසු එකටම කපා ගත්ත ලුනු ටික දමා ලා දුඹුරු පැහැ වෙනකම් බැදෙන්නට හරින්න. පසු කපා ගත්ත චිකන් ටික දමා හොදින් කලවම් කර විනාඩි 5 පමණ බැදෙන්නට හරින්න.(භාජනයේ පියන වසා ) පසු එකට කපා ගත් සුදුලුනු/කැරට්/ බේලිප් දමා හොදින් මිශ්‍ර කරන්න. පසු එකට ටොමැටෝ පේස්ට් ටි...

කෑම උයද්දි මේ දේවල් ගැනත් සැලකිලිමත් වෙන්න.

ඔබ දන්නවාද ආහාරයක් සකස් කිරීමේදී අපි නොදන්නා බොහෝදේ තිබෙන බව. එ නිසා කෑම උයද්දිත් හිතාගන්නවත් බැරි දේවල් අපේ අතින් සිදුවෙනවා. ආහාර විෂ වීම නිසා රෝගී වීම හා ජීවිත හානි සිදුවීම්  පවා වාර්තා වෙනවා. කොහොමද මේ ආහාර විෂ වෙන්නේ? ඇත්තටම ආහාර විෂ වීම කියන්නේ මොකක්ද ? පිරිසිදුව ආහාර පිසිනවානම් ඒවා විෂ වෙන්නේ කොහොමද ? ඇත්තටම ආහාර විෂ වෙන්නේ ආහාර 2ක් හෝ 3ක් මිශ්‍ර කර පිසීමේදී. හැම ආහාරයක් තුලම රසායනික ද්‍රව්‍ය අඩංගු වෙනවා. එක් රසායනික සංඝටකයක් තවත් සංඝටකයක් සමග එකතුවී විෂ සංඝටකයක් හදන්න පුලුවන්. ඒවා එතරම් අහිතකර නොවෙන්නත් පුලුවන්. අධි විෂ වෙන්නත් පුලුවන්. ඊට අමතරව ආහාර වල බැක්ටීරියා හා විෂබීජ ක්‍රියාකාරිත්වය නිසාත් ආහාර විෂ වීම් ඇතිවෙනවා. ගෘහණියන් වන අපි ආහාර රසට ගුණට උයන්න වගේම මේ දේත් දැනගන්න ඕනි. ඉතින් අද අපි කියන කෑම වර්ග මේ විදියට පිසීමේදී පරිස්සම් වෙන්න. 1. රතුලූනු, සුදුලූනු වේලාසන සුද්ද කර පෙති ගසා විනාඩි 5 කට වඩා තබන්න එපා. ලූනු ඉතාම ඉක්මනින් අවට පරිසරයේ ඇති විෂ වර්ග උරාගන්නවා. ඒකයි විෂක් සමේ ගෑවුනාම ලූනු ගෙඩියක් සමේ අතුල්ලන්න කියන්නේ. ලූනු වලට විෂ උරාගන්නවා. ලූනු කපල ටික වේලාවක...

ධාන්‍ය වලින් රසවත් ආහාර වට්ටෝරු 3ක්..

ධාන්‍ය වර්ග කන්න අකමැති අයටයි මේ ආහාර වට්ටෝරු. ධාන්‍ය වර්ග කන්න හරිම අකමැතිනේ අපේ පොඩ්ඩො, මෙහෙම හදල දුන්නොත් නම් අනිවාර්යයෙන්ම ආසාවෙන් ආහාරයට ගනීවි.  රසයෙන් වගේම ගුණයත් ඉහල ආහාර වට්ටෝරු කිහිපයක් තමයි මේ. 1. කඩල, කව්පි මිශ්‍ර පිට්ටු අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය  රතු හෝ සුදු හාල් පිටි 250g ගා ගත් පොල්  ලුණු තම්බාගත් කඩල 100g තම්බාගත් රතු කව්පි 100g තම්බාගත් ග්‍රීන්පීස් 50g අවශ්‍ය නම් කැරට් සහ බෝංචි ටිකක් සාදාගන්නා ආකාරය ගාගත් පොල් වලට ලුණු මිශ්‍ර කර එයට හාල් පිටි දමා පොඩියට කැට කරගන්න. කැට කර ගැනීමේදී අතේ වතිර තවරා ගනිමින් කැට කරගත යුතුයි.  දැන් පොඩි ඇලුමිනියම් කෝප්ප කිහිපයක් ගෙන සාදාගත් පිට්ටු ටිකක් දමා ඒ මත තම්බාගත් කව්පි, නැවත පිට්ටු ටිකක් දමා ඒ මත කඩලද, නැවත පිට්ටු ටිකක් දමා ඒ මත ග්‍රීන්පීස් දමා මතුපිටට පිට්ටු මිශ්‍රණය දමා මෙම ඇලුමිනියම් කෝප්ප වල් ඇති පිට්ටු වාශ්පයෙන් තම්බාගන්න.  අවශ්‍ය නම් මෙයට සිහින්ව ලියාගත් කැරට් , බෝංචි ආදිය එක් කල හැකිය.  මෙසේ සදාගත් පිට්ටු පරිප්පු, මස්, මාළු හෝ කව්පි කරියක් සමග කෑමට ගත හැකිය. 2. බතල ක...