අවශ්ය ද්රව්ය
- හකුරු 250g
- බිත්තර 5
- මිටි කිරි අඬු කෝප්ප 1 1/4
- වැනිලා ස්වල්පයක්
- කරදමුංගු 2
- කරාඹුනැටි 3
- කජු මද 10
- වියලි මිදි 10g
සාදාගන්නා ආකාරය
- මුලින්ම හකුරු හීනියට ගා ගන්න. ගා ගත් හකුරු මිටි කිරිවල හොදින් දිය කර ගන්න. මිටිකිරි වෙනුවට පොල් කිරි ක්රීම් උනත් පාවිච්චි කරන්න පුළුවන්දි
- ය කරගත්තු මිශ්රණය පෙරා ගන්න. නැත්නම් දිය නොවුණු හකුරු කෑලි තියෙන්න පුලුවන්.
- දැන් බිත්තර ටික හොදින් බීට් කර ගන්න. මතක ඇතුව බිත්තර බීට් කරද්දි ලුණු පොඩ්ඩක් එකතු කර ගන්න.
- හොඳින් බීට් වුණ බිත්තර වලට දිය කරගත්තු හකුරු මිශ්රණය ටික ටික එකතු කරමින් බීට් කරගන්න.
- අවසානයට වැනිලා බින්දු කීපයකුත්, සිහින් වෙන්න කුඩු කර ගත්තු කරදමුංගු කරාඹුනැටි කුඩුත් එක්කරන්න.
- සාදික්කා කුඩු ටිකකුත් අවශ්යනම් එකතු කරගන්න පුළුවන්. මේ රසකාරක වලින් බිත්තර වලින් එන පිලී රසය හා සුවඳ නැති වෙනවා වගේම හොද රසයකුත් වටලප්පමට එක්කරනවා.
- අලුමිනියම් බදුනක හරි තාපයට ඔරොත්තු දෙන වීදුරු භාජයනයකට හරි මිශ්රණය වත්කරගන්න.
- බඳුනේ කට තෙල් කරඩදාසියකින් හරි ඇලුමිනියම් කොලයකින් හරි වසාගන්න.
- පීඩන උදුනනක (Pressure Cooker) නම් විසිල් 5ක් යනතුරු තම්බා ගන්න.
- හුමාලයෙන් තම්බා ගන්නවා නම් ස්ටීමරය (Steamer) තුල බහා විනාඩි 30- 45 ක් (හොදින් හුමාලය පිට වීමට ගත්තාට පසු) අතර කාලයක් තම්බා ගන්න.
- කජු සහ වියලි මිදි උඩින් ඉස ශීතකරණයක බහා සිසිල් වු පසු සංග්රහ කරන්න.
Comments
Post a Comment